"ÇOCUKLARIMIZ KAYBOLMASIN" kampanyası başladı!

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve ,Ströer Kentvizyon işbirliği ile hayata geçirilen "Çocuklarımız Kaybolmasın"kampanyası 9 Aralık 2014 Salı günü Ankara Congresium'da yapılan basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Projeyi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, YAKAD Başkanı Zafer Özbilici ve Ströer Kentvizyon İcra Kurulu Başkan Vekili Gülçin Ulutürk basına tanıttı.

"Çocuklarımız Kaybolmasın" projesi, teşhisi doğru koyup çözüm önerileri üreterek toplumsal sorunları sorun ortaya çıkmadan önlemenin mümkün olacağı inancıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği ve Ströer Kentvizyon işbirliği ile uzun süren yoğun çalışmalarla geliştirildi.

"Çocuklarımız Kaybolmasın" projesinin amacı; çocuk kaybolmalarına karşı alınabilecek basit önlemleri hatırlatmak, kamuoyu duyarlılığını artırmak, ailelerin bilinçlenmesini sağlamak ve çocuklarda farkındalık yaratmaktır. Bir başka deyişle önleyici hekimlik yapmaktır.

Bu amaçla geliştirilen "Çocuklarımız Kaybolmasın" kampanyası, okul öncesi çocukların ve okul çağı çocukların kaybolmalarını önlemek ya da en aza indirmek amacıyla geliştirilen "10 Altın Kural" uygulamasından oluşuyor. "10 Altın Kural"awww.cocuklarkaybolmasin.org veya www.cocuklarkaybolmasin.gov.tr web sitelerinden ve 444 0 183 ücretsiz telefon hattından ulaşmak mümkün. Ströer Kentvizyon Kurumsal İletişim ekibinin tanıtım, iletişim ve tasarım sorumluluğunu üstlendiği "Çocuklarımız Kaybolmasın" açıkhava kampanyasının afişleri Ströer Kentvizyon'un faaliyet gösterdiği illerde 6 ay boyunca sergilenecek. 'Çocuklar kaybolur ve bulmak zordur' gerçeğiyle karşılaşmamak için basit önlemlerle çocukların kaybolmaları önlenebilir. Çocuklarımız yarınlarımız, kaybolmalarına izin vermeyelim!

Ataşehir Belediyesi tarafından üç yıldır faaliyette bulunan "Ana Renkler" resim atölyesinin bu yılki teması 'Kayıp Çocuklar' olarak belirlendi. Ana Renkler resim atölyesinde eğitim gören 38 öğrencinin 'Her bir kayıp çocuğun kendi ailemizin bir ferdi olduğu' düşüncesinden hareketle oluşturduğu sergi 47 adet yağlı boya tablosundan oluşuyor. 31 Mayıs- 3 Haziran 2013 tarihleri arasında açık kalacak sergide tabloların satışından elde edilecek gelir Yakınlarını Kaybedenler Derneği'ne (YAKAD) bağışlanacak. 31 Mayıs Cuma günü saat 19:00'da Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek açılış töreninde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.


"YAKAD sosyal amaçlı bir dernektir. Hiçbir siyasi amacı yoktur. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan, sağlıklı bir toplum yapısı oluşturmak için; birlik ve beraberliğin çok kolay sağlanabileceğini, insanların hem kendilerine, hem de birbirlerine saygılarının var olduğunu kanıtlamak istiyor..."

İsteyen herkes derneğe gelip üyelik kartını alabilir. Üyelik kartları en kısa zamanda adresinize ulaşacaktır.

Biliyoruz ki, YAKAD'ın dünyasına yaptığınız bu yolculuk sırasında, hayatınızda küçük bir pencere daha açılacak. Umut ve insanlığımızın penceresi..."







Çocuklarımız Kaybolmasın

10 Altın Kural

1-Çocuklarınıza sakıncalı yerler hakkında bilgi verin, ıssız sokaklar, inşaat ve terk edilmiş yerlere gitmemeleri gerektiğini öğretin.

2-Çocuklarınıza tanıdığı bir kişiyle bile olsa hiçbir yere sizin onayınız olmadan gitmemesi gerektiğini anlatın.

3-Çocuklarınıza tanımadıkları kişilerden yiyecek, içecek, ilaç gibi maddeler almaması gerektiğini öğretin.

4-Sesin bir imdat çağrısı olabileceğini çocuklarınıza anlatın. Zor durumlarda bağırarak yardım istemesi hakkında bilgi verin.

5-Çocuklarınıza adını, soyadını, aile bireylerinin ad, soyad ve adreslerini öğretin. Kimlik bilgilerini yanında taşımasını sağlayın. İnternet, sosyal medya ortamında ise tanımadığı kişilerle fotoğraf, adres, okul ve şahsi bilgileri paylaşmaması gerektiğini anlatın.

6-Çocuklarınıza evde yalnız kaldıklarında tanımadıkları kişilere kapıyı açmamalarını öğretin.

7-Parkta ya da dışarıda oyun oynarken çocuklarınızı sürekli izleyin. Gün içinde yaptıklarından haberdar olun. Arkadaşlarının ve ailelerinin adlarını, telefon numaralarını ve adreslerini kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurun.

8-Güvenlik görevlileri, polis, jandarma gibi güvenebilecekleri kişileri ve okul, hastane, karakol, cami gibi yardım isteyebileceği yerleri çocuklarınıza öğretin.

9-Çocuklarınıza kaybolduklarını fark ettiklerinde oldukları yerden uzaklaşmaması gerektiğini anlatın.

10-Çocuklarınızı birine emanete etmek zorunda kaldığınızda sürekli o kişiyle iletişim halinde kalın.