Dernek Başkanı Zafer Özbilici ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in başkanlık ettiği dernek üyeleri, ilk olarak CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ile görüştü.

Görüşmelerde, kayıp yakınları, TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulmasını talep ettiler.

Kayıp çocukların Türkiye'nin kanayan bir yarası olduğunu ifade eden Sevigen'in, kayıplarla ilgili şiir okuması, ziyarete gelenleri ağlattı.

1657 kayıp çocuk olduğunu belirten Sevigen, ''Bu bükülmüş beller biraz doğrulsun. Bir tanesini bulsak iki bin aileye bayram olur'' dedi.

Okay da kayıpların sıradan bir asayiş olayı olmadığını söyledi.

Yakınlarını kaybedenlerin, bu acıları bir başkasının yaşamamasını istediğini ancak kendi acılarına merhem olabilecek bir çalışmanın da yapılmasını talep ettiklerini belirten Okay, ''1657 kayıp çocuğun yüzde 40'ı Çocuk Esirgeme Yurtlarından kayboldu. Devlet, emanet edilen çocuklara sahip çıkamadı'' diye konuştu.

Okay, ''Bu, çok derin bir acı. Herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi lazım'' dedi.

Bu konuda, araştırma önergeleri verdiklerini anlatan Okay, bugün TBMM'de Danışma Kurulu çağrısında bulunduklarını ve kayıp çocuklarla ilgili grup önerilerinin TBMM Genel kurulunda görüşülmesini istediklerini söyledi. Okay, ''Dilerim önerimiz, AK Parti Grubu tarafından da kabul edilir'' diye konuştu.

-SEVİGEN VE VURAL'IN GÖZYAŞLARI-

Grup daha sonra, Mehmet Sevigen ile birlikte MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ziyaret etti.

Vural da bu konuda çok kapsamlı değerlendirme yapılması gerektiğini söyledi.

Oktay Vural, ''Burası milletin Meclisidir, sizin Meclisinizdir. Sizin derdinizle ilgileneceğiz, sahipleneceğiz. Çözüm için, devleti göreve çağırıyoruz. Meclis olarak bu konuya el koymamız, en üst seviyeden takip etmemiz gerekiyor'' dedi.

Sevigen, konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulması için Vural'dan destek istedi.

Görüşmede, Umut Gönül isimli çocuğun, ablası Ebru Gönül'ün kayıp olduğunu belirterek, ''Ablamı hiç görmedim. Ablam kaçırıldı. Annem çok ağlıyor. Annemin ağlamasını istemiyorum'' şeklindeki sözleri, Sevigen ve Vural'ın duygulanmasına neden oldu. Vural ve Sevigen, gözyaşlarını tutamadılar.

Yakınlar, Okay ve Vural'a, üzerinde resimlerin olduğu kibritlerden vererek, kayıpların bulunması için böyle yöntemin faydalı olabileceğini anlattılar.

Çocuklarımız Kaybolmasın

10 Altın Kural

1-Çocuklarınıza sakıncalı yerler hakkında bilgi verin, ıssız sokaklar, inşaat ve terk edilmiş yerlere gitmemeleri gerektiğini öğretin.

2-Çocuklarınıza tanıdığı bir kişiyle bile olsa hiçbir yere sizin onayınız olmadan gitmemesi gerektiğini anlatın.

3-Çocuklarınıza tanımadıkları kişilerden yiyecek, içecek, ilaç gibi maddeler almaması gerektiğini öğretin.

4-Sesin bir imdat çağrısı olabileceğini çocuklarınıza anlatın. Zor durumlarda bağırarak yardım istemesi hakkında bilgi verin.

5-Çocuklarınıza adını, soyadını, aile bireylerinin ad, soyad ve adreslerini öğretin. Kimlik bilgilerini yanında taşımasını sağlayın. İnternet, sosyal medya ortamında ise tanımadığı kişilerle fotoğraf, adres, okul ve şahsi bilgileri paylaşmaması gerektiğini anlatın.

6-Çocuklarınıza evde yalnız kaldıklarında tanımadıkları kişilere kapıyı açmamalarını öğretin.

7-Parkta ya da dışarıda oyun oynarken çocuklarınızı sürekli izleyin. Gün içinde yaptıklarından haberdar olun. Arkadaşlarının ve ailelerinin adlarını, telefon numaralarını ve adreslerini kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurun.

8-Güvenlik görevlileri, polis, jandarma gibi güvenebilecekleri kişileri ve okul, hastane, karakol, cami gibi yardım isteyebileceği yerleri çocuklarınıza öğretin.

9-Çocuklarınıza kaybolduklarını fark ettiklerinde oldukları yerden uzaklaşmaması gerektiğini anlatın.

10-Çocuklarınızı birine emanete etmek zorunda kaldığınızda sürekli o kişiyle iletişim halinde kalın.